söndag 29 augusti 2010

We Rule The Night

(Klicka på bilden så kommer ni till Sonic Syndicates Myspace)

Tänkte köra en wannabe Anton!

Albumet börjar starkt med två ganska så hårda låtar ''Beauty and the Freak'' och ''Revolution, Baby'' som har en bra blandning utav cleant och screams, efter dom två kommer det en låt jag inte riktigt fastnat för, den känns liksom inte som Sonic Syndicate, mer en radiolåt eller dylikt, ''Turn it up'', för mycket ''dunk dunk'' enligt mitt tycke.

Efter tre ganska snabba låtar kommer skivans första ballad, ''My Own Life'' som faktiskt är i jämnhöjd med ''Enclave'' ifrån Only Inhuman, riktigt bra ballad.
''Burn this city'' som var den första singeln med den nya sångaren Nathan finns det inte mycket att säga om mer än att det är en utav dom hårdaste låtarna på albumet som faktiskt inte är så hårt om man jämför med dom förra albumen Only Inhuman och Love and other Disasters, We Rule the night känns mer techno än metal.

Nu har ungefär halva skivan gått och det går nedåt, det känns som att den blir lite sämre för varje låt, ''Miles Apart'' är albumets andra ballad, även en okänd(?) sångare i låten. Den känns inte lika bra som alla andra ballader och har verkligen inte det där lilla extra.

''Plans are for the people'' och ''Leave me alone'' känns väldigt Deathstars inspirerat som även största delen utav albumet känns, ''Leave me alone'' är hyfsat bra dock. Sedan kommer ett litet lyft på albumet innan slutet och det är ''Break of Day'' som börjar riktigt bra, det som är synd är att tempot dras ned i refrängen men resten utav låten gör att denna klassas som en utav albumets bättre låtar.
Sista låten, skriker Deathstars, introt är mest bara techno och sedan kommer det klassiska skriket innan instrumenten börjar ljuda, en utav albumets sämsta låtar som också avslutar detta album.

Vad ska man säga, jag som lyssnat på Syndicate sedan 2007 och releasen på Only Inhuman måste säga att det här är nog bandets mindre bra album utav dom 4 album som bandet släppt nu, hade för höga förhoppningar på hur det skulle låta och blev väldigt besviken på slutresultatet, till nästa gång Syndicate så får ni backa tillbaks till 2007 och 2008 och göra något som låter mer som klassikerna, det skulle gillas!


Det här albumet får 3 utav 5 Hasselbackspotatisar

Motivation: Albumet har ett antal låtar som jag fastnat för, det som drar ned betyget är fram för allt för att tempot i vissa låtar dras ned när refrängen kommer, vissa låtar känns helt enkelt inte som Sonic Syndicate längre.

Ett smakprov på We rule the night!

SONIC SYNDICATE - REVOLUTION, BABY!

1 kommentarer:

Anonym sa...

DEN ÄR HELT JÄVLA VÄRDELÖS, HATAR DEN OCH BLIR ARG
JÄVLA FITTBAND NI VAR BRA NI SUGER EN GNU NU

Skicka en kommentar